• Εγγραφή
Επιτροπή Φιλίας (Γ. Αθανασίου, Σχολ. έτος 2016-2017) Εκτύπωση
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016 00:00

      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΙΑΣ

Όλοι όσοι ανήκουμε στο δυναμικό του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων πιστεύουμε και υποστηρίζουμε oυσιαστικά την ολόπλευρη και πολυεπίπεδη μάθηση, η οποία ξεπερνά το τυπικό περιβάλλον της σχολικής αίθουσας και διαχέεται σε όλο το φάσμα των σχολικών δραστηριοτήτων και ενεργειών τόσο του τυπικού προγράμματος όσο και του παραπρογράμματος της σχολικής κοινότητας. 

 

   Στην προσπάθειά μας αυτή δημιουργήσαμε αρχικά πιλοτικά, για τη χρονιά 2015-2016, και από φέτος πολύ δυναμικά την ομάδα της επιτροπής φιλίας με στόχο τόσο την έγκαιρη πρόληψη φαινομένων κακοποίησης, βίας και επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών όσο και την σταδιακή ενσωμάτωση στη σχολική κοινότητα μοναχικών παιδιών.

   Τα μέλη της επιτροπής κινούνται τις ώρες των διαλειμμάτων, σε σχολικούς περιπάτους και εκδρομές, αθόρυβα, διακριτικά και με απλό και οικείο ύφος εντοπίζουν τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς και ζητήματα μοναχικότητας. Αφού βεβαιωθούν για την κατάσταση, την αναφέρουν στους συντονιστές της ομάδας ( τα αρχικά μέλη) και αυτοί αποφασίζουν να ενημερώσουν την αρμόδια εκπαιδευτικό και εισηγήτρια του θεσμού, Αθανασίου Γεωργία, φιλόλογο, MSc στην ειδική εκπαίδευση, και στη συνέχεια ανάλογα με το περιστατικό ακολουθεί συζήτηση ατομική και ομαδική με σκοπό την άμεση επίλυσή του.
  Αρκετές φορές παρεμβαίνει η ομάδα της διαμεσολάβησης του σχολείου μας με συντονίστρια την εισηγήτρια του εν λόγω θεσμού και διευθύντρια του γυμνασίου, κυρία Κωτσέλη Μαρία.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά οι συμμετέχοντες ήταν έξι ενώ φέτος έφτασαν τους τριάντα έξι!. Το εκπληκτικό είναι ότι η συμμετοχή στην επιτροπή δεν προσδίδει στα παιδιά κανένα απτό «όφελος», π.χ. βαθμό, απώλεια διδακτικών ωρών, δημόσια αναγνώριση.

 Το κίνητρο είναι καθαρά εσωτερικό όπως και η ανατροφοδότηση που αντλούν τα ίδια από την επαφή τους με άλλα παιδιά και η συνεισφορά τους στην βελτίωση της σχολικής ζωής. Τέλος, η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης αλλά και της αλλαγής της κουλτούρας όλων βλέπουμε ότι είναι βασικοί άξονες που εκπορεύονται από το όλο εγχείρημα.

  Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά που τόσο έμπρακτα μας κάνουν να συνειδητοποιούμε τι πραγματικά σημαίνει ανιδιοτέλεια και υποσχόμαστε ότι ο στόχος μας και για τη φετινή χρονιά είναι να κάνουμε περισσότερα από όσα μπορούμε αγκαλιάζοντας με παιδαγωγικό ενδιαφέρον κάθε παιδί σαν να είναι δικό μας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Η αγαπημένη σας ταινία

 

Ζαλόγγου & Αράχθου | 13341 Άνω Λιόσια | 2102470555 | 2102484649 | 2gymanli@sch.gr

Copyright © 2018 - 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Erotik film